Vi spenderar oändligt mycket tid i vår säng och därför är det viktigt att välja en säng som passar dig. En säng som ger dig en god sömn och som är skonsam mot din kropp. Det är ett viktigt val som kan avgöra mycket i dina äldre dagar om hur din kropp mår. Så välj inte den billigaste, utan välj den som passar bäst för din kropp.

Rätt säng till rätt person

När det kommer till att välja säng finns det sängguider som du kan följa för att hitta det bästa för dig. När du ska välja säng ska du tänka på hur du sover och om du är en person som sover på magen, ryggen eller sidan. Om du är lång kanske du behöver en extra lång säng. Även vikten spelar roll eftersom det avgör vilken typ av madrass du behöver.

Olika sängar

Det finns olika former av sängar som till exempel kontinentalsängar och ställbara sängar. För dig som har behöver avlasta visa delar som baken eller lyfta benen är en ställbar säng ett bra alternativ där du med en kontroll kan justera hur du vill att din säng ska vara. En kontinentalsäng har dubbla madrasser och minskar trycket mot kroppen och ger dig en maximal sömn. Sedan finns det givetvis allt däremellan att välja på.