Det finns olika system för belysning i taket. Det finns massor av snygga taklampor till exempel små eller stora taklampor eller spotlights du kan använda dig av. Det finns många alternativ som kan ge dig den känslan som du vill uppnå med din belysning. När du väl är igång att byta lampor bör du fundera på att installera dimmers, på så sätt kan du förändra karaktären med hjälp av ljusets styrka.

Prisklasser och riktat ljus

Det finns ett stort sortiment i olika prisklasser som du kan välja mellan. Vare sig om du är ute efter belysning rent allmänt till ett rum eller om du söker efter ett bra ljus för din arbetshörna eller en taklampa över ditt matbord så lär du finna något som passar dig och din prisklass. Du kan även välja om du vill att din belysning ska ge ifrån sig ett kallt eller varmt ljus.

Olika ljus för olika rum

När du ska bestämma lampor för de olika platserna i ditt hem är det viktigt att tänka på vilken känsla och ljus du vill ha. Det kan ge dig svar på vad för typ av taklampa du bör välja. I hall och i praktiska rum bör du kanske satsa på ett skarpt ljus som lyser upp, medan i vardagsrummet kanske du hellre satsar på en lampa med varmare lyse.