Nu när den kalla vintern äntligen har passerat knackar äntligen våren på dörren för att överskölja oss med den välbehövliga och sköna värmen. När klimatet blir lite varmare och temperaturen rör sig uppåt med långa och sköna vårkvällar vore det ju också väldigt skönt att kunna sitta utomhus och äta middagar med familj och vänner eller bara sitta ensam och ta in den oerhört sköna luften. Sedan när det blir sommar kommer lusten att vara utomhus öka ännu mer. Då vill man ju ha nymålade fasader och möbler redo för att inte behöva lägga en del av semestern eller fritiden på att behöva böka med sådant.

Varför ska man måla om utomhus?

Varför ska man egentligen måla om möbler och fasader utomhus när man endast kan bruka dem under en begränsad tidsperiod under året? Till att börja med ser det mycket mer tilltalande ut med nymålade möbler ur ett estetiskt perspektiv. Om du själv är nöjd med din utemiljö i hemmet kommer du garanterat vilja bjuda hem släkt, vänner och familj oftare, vilket ni alla kommer må bättre och bli gladare av. Dessutom kan gammal färg innehålla olika gifter som skadar miljön i takt med att de falnar bort och löser sig i regnet. Genom att då ersätta denna färg med ny ekologisk målarfärg gynnas miljön. Kolla in sortimentet av utomhusfärg hos Holmgrens.

Vad är viktigt att tänka på när man målar om?

Först och främst är det viktigt att du målar om under våren eller sommaren eftersom färgen annars inte kommer kunna få möjlighet att torka ordentligt på grund av kylan. På samma sätt ska du försöka undvika att måla i direkt solljus eftersom det gör att färgen torkar för snabbt och inte heller måla då det finns risk för regn. Sedan kan du tänka på att försöka måla med en stryktålig färg som är anpassad för utomhusmiljö där vädret varierar kraftigt. Då slipper du måla om med jämna mellanrum, utan kan känna dig trygg med det slutgiltiga resultatet, vilket även gynnar dig ekonomiskt.