Soffan är en av de viktigaste möblerna i vårt hem, framför allt när vi talar om vardagsrummet. Det handlar om såväl stil som komfort, alla har sin egen smak så därför det alltid bäst att prova först. En vanlig soffa har ett sittdjup på minst 60 cm, vilket ger gott om plats även för dig med långa ben. Kontrollera också längden, inklusive armstöd, om du gillar att kunna sträcka ut dig.

Kolla kuddarna

Viktigt att tänka på när du väljer bland olika soffor är också kvalitet och design. Kvalitet eftersom du gärna vill att den nya soffan ska hålla i flera år, och kanske kommer den att utsättas för ganska brutal behandling av djur och småbarn. Designen, att välja rätt färg och kanske mönster, är nog det första du tänker på, men var lika noga med att kontrollera det som finns i dynor och stomme.

Glöm inte måttbandet

Och till sist har vi formen. Vilken soffa passar bäst till just dina behov? En tresitsig, hörnsoffa eller kanske väljer du en schäslong. Ganska avgörande är hur många personer som ska få plats i soffan. Glöm inte måttbandet när du åker till soffbutiken och när du kommer hem igen kan du enkelt kontrollera hur soffan kommer att passa i ditt hem genom att markera ytan med maskeringstejp.