Du har bestämt dig för att renovera ditt trista badrum, men var ska du börja? Några områden att prioritera är förstås god funktion och en genomtänkt budget, men det finns mycket annat att tänka på. Alla familjer är olika och har olika behov, ju större familj desto större behov av förvaring till exempel. Har du en stor familj med barn kanske du behöver två handfat, två speglar och så vidare.

Harmonisk känsla

En bra regel för att få ett enhetligt och harmoniskt intryck i ditt badrum är att inte blanda för många olika metaller, träslag eller kakelplattor. Vi rekommenderar att du håller dig till max två olika slag om du inte vill att ditt badrum ska se ut som en provkarta! Denna regel är särskilt viktig om du har ett litet badrum, eller kanske bara ska renovera en toalett.

Undvik trender

Vi kan också dra lärdom av forna tiders misstag. Vem kan glömma åttiotalets rosa badrum med kakel och badkar som gick ton i ton, eller den gröngula bidén med matchande handfat hemma hos farmor? Badrumsrenovering är en stor investering, så se till att du väljer kakel med mera som du vet kommer att hålla i många år. Välj rena linjer och neutrala färger hellre än det som råkar vara inne just nu.